בתוך קבוצת הטיפולים הקבוצתיים קיימת גם שיטת הטיפול בעזרת טכנולוגיות אומנותיות – הפסיכודרמה. המטפל/ים משתמשים באלמנטים ובאביזרים מתוך עולם האומנות והמחזה על מנת לאפשר לכל אחד מהמטופלים בקבוצה לבטא את עצמו. מטרתו של טיפול פסיכודרמה לאפשר למטופל להוציא החוצה את כל הקונפליקטים, הזכרונות, המצוקות ומצבי הלחץ המטרידים אותו.
במהלך טיפול פסיכודרמה זוכה המטופל לא רק לשיחות כמו בטיפול פסיכותרפי קלאסי אלא גם לחוויה אקטיבית שבמהלכה הוא רוכש את הכלים הנחוצים לו על מנת לשפר את איכות חייו ולהתמודד עם הבעיות שבגללן הגיע לקבוצה.
פסיכודרמה - בקבוצה ומחוץ לה
המבנה הקבוצתי בטיפול פסיכודרמה מאפשר לו לאמץ דפוסי תקשורת והתנהגות הסתגלותיים יותר ולהבחין בין התנהגויות מועילות להתנהגויות מזיקות. הכלים אותם רוכש המטופל במהלך טיפול פסיכודרמה משרתים אותו מחוץ לקבוצה בתחומים שונים בחייו כגון, שיפור יחסיו עם המשפחה, עם בן/בת הזוג, עם החברים ועם העמיתים לעבודה.
במהלך הטיפול בפסיכודרמה, זוכה המטופל להיות גם במאי, גם שחקן ראשי וגם שחקן משנה הן בדרמת חייו האישית והן בדרמות החיים של חבריו לקבוצת הטיפול.
פסיכודרמה - לא לילדים בלבד
כיום מרבים להשתמש בטיפול פסיכודרמה כאשר מדובר בבני ילדים או בבני נוער, על מנת לאפשר להם להביע את עצמם באופן המוכר להם מההתנהלות היומיומית שלהם (משחקי בובות, משחקי תפקידים כמו רופא וחולה, מורה ותלמיד וכדומה). המטרה היא ליצור סביבה מוכרת ובטוחה עבור הילד או הנער כך שיוכל לבטא את הקונפליקטים, החששות והמצוקות האישיות שלו בצורה אומנותית דרך משחק תפקידים, מוזיקה או תנועה.
חשוב לציין כי שיטת פסיכודרמה נוחה לא רק לבני נוער כי אם גם למבוגרים, המאפשרת להם להיות אקטיביים בתהליך הטיפולי שלהם ולחוות אותו באופן מהנה ונוח.